Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

Niezwykle prosta do przygotowania surówka z młodej kapusty. Wystarczy posiekać kapustę i marchewkę i delikatnie doprawić.

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

Kapustę posiekać. Nie należy szatkować jej zbyt drobno.

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Koperek drobno pokroić.

Kapustę wymieszać z marchewką i koperkiem.

Dodać sól, pieprz, olej i ocet. Całość bardzo dokładnie wymieszać.

Wstawić do lodówki na co najmniej 15 minut przed podaniem.

Surówka z młodej kapusty 2

1 komentarz

  1. Pyszna surówka 🙂 Idealny dodatek do obiadu 🙂

Dodaj komentarz