
Mieszanka sałat z burratą, szparagami i truskawkami.
Składniki na 1 porcję:
- ok. 40 g gotowej mieszanki sałat
- kilka szparagów (najlepiej samych główek)
- kilka truskawek
- 1 kulka burraty
- odrobina oliwy
- odrobina sosu balsamicznego
Ze szparagów odłamać twarde końcówki (same złamią się w odpowiednim miejscu).
Opłukać i ugotować na parze (ja przełożyłam na metalowe sitko i gotowałam nad garnkiem z wrzącą wodą, przykrytym pokrywką).
Gotować przez ok. 10 minut.
Przestudzić i odkroić główki (ugotowane końcówki można wykorzystać do innego dania).
Truskawki pokroić na połówki.
Na talerzu wyłożyć mieszankę sałat, szparagi i truskawki.
Na wierzchu ułożyć burratę.
Całość polać oliwą i sosem balsamicznym.