Sałatka z burratą, szparagami i truskawkami

Mieszanka sałat z burratą, szparagami i truskawkami.

Składniki na 1 porcję:

  • ok. 40 g gotowej mieszanki sałat
  • kilka szparagów (najlepiej samych główek)
  • kilka truskawek
  • 1 kulka burraty
  • odrobina oliwy
  • odrobina sosu balsamicznego

Ze szparagów odłamać twarde końcówki (same złamią się w odpowiednim miejscu).

Opłukać i ugotować na parze (ja przełożyłam na metalowe sitko i gotowałam nad garnkiem z wrzącą wodą, przykrytym pokrywką).

Gotować przez ok. 10 minut.

Przestudzić i odkroić główki (ugotowane końcówki można wykorzystać do innego dania).

Truskawki pokroić na połówki.

Na talerzu wyłożyć mieszankę sałat, szparagi i truskawki.

Na wierzchu ułożyć burratę.

Całość polać oliwą i sosem balsamicznym.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.