Sałatka z brokułami, fetą i sosem czosnkowym. Całość posypana płatkami migdałowymi.
Składniki:
- 1 średniej wielkości brokuł (ok. 500 g)
- 1 łyżeczka soli
- 150 g fety
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki majonezu
- szczypta pieprzu
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki płatków migdałowych
Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki.
Fetę pokroić w kostkę.
Płatki migdałowe lekko podprażyć na suchej patelni.
Jogurt wymieszać z majonezem, wyciśniętymi ząbkami czosnku i pieprzem.
W misce ułożyć brokuły i fetę. Na to wylać sos czosnkowy.
Całość posypać ostudzonymi płatkami migdałowymi.
Smietane czy majonez wymieszc z jogurtem
W przepisie był błąd. Już poprawiłam. W składzie nie ma śmietany 🙂 Mieszam jogurt z majonezem. Dziękuję za komentarz 🙂