Sałatka z brokułami i fetą

Sałatka z brokułami i fetą

Sałatka z brokułami, fetą i sosem czosnkowym. Całość posypana płatkami migdałowymi.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości brokuł (ok. 500 g)
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g fety
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • szczypta pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki płatków migdałowych

Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki.

Fetę pokroić w kostkę.

Płatki migdałowe lekko podprażyć na suchej patelni.

Jogurt wymieszać ze śmietaną, wyciśniętymi ząbkami czosnku i pieprzem.

W misce ułożyć brokuły i fetę. Na to wylać sos czosnkowy.

Całość posypać ostudzonymi płatkami migdałowymi.

Sałatka z brokułami i fetą 2

Dodaj komentarz