Makaron z łososiem i szpinakiem

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Błyskawiczne danie obiadowe. Szpinak i łosoś to połączenie, które zawsze się sprawdza. Całość posypana parmezanem.

Składniki:

  • 200 g świeżego szpinaku
  • 125 g łososia wędzonego na gorąco
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki serka typu Philadelphia
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g makaronu (najlepiej pappardelle)

Na patelni rozgrzać masło. Dodać szpinak. Lekko przesmażyć, co jakiś czas mieszając. Doprawić solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Na patelnię dorzucić pokrojonego na mniejsze kawałki łososia. Chwilę podsmażyć i dodać jogurt oraz serek. Dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut.

Na koniec na patelnię przełożyć odcedzony makaron oraz utarty parmezan. Wszystko wymieszać łyżką.

Makaron ze szpinakiem i łososiem 2

1 komentarz

  1. Pyszne danie 🙂 bardzo takie lubię i chętnie bym zjadła 🙂

Dodaj komentarz