Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej

Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej

Pomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dodatek kapusty kiszonej sprawia, że kotlety nie są suche.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka ugotowane w rosole
  • 400 g kapusty kiszonej (surowej)
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z kapustą kiszoną w maszynce do mielenia. Używam surowej, kiszonej kapusty (bez gotowania).

Do powstałej masy dodać jajko.

Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

Całość dokładnie wymieszać łyżką.

Z masy formować kotlety. Obtaczać je w bułce tartej i delikatnie rozpłaszczać ręką. Z podanych składników uzyskałam 9 średniej wielkości kotletów.

Kotlety smażyć z dwóch stron, na dobrze rozgrzanym na patelni oleju.

Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej 2

3 komentarze

  1. Kapusta ma byc ugotowana? Nic na ten temat nie piszecie?

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.