Przepyszna pizza na cienkim cieście, zapieczona tylko z sosem pomidorowym i serem. Wszystkie pozostałe dodatki są świeże, dodane już po upieczeniu. Całość polewam sosem balsamicznym.
Przepis na ciasto i sos pomidorowy znajdziecie tutaj.
Dodatki:
- parmezan
- starta mozzarella
- rukola
- kilka małych kulek mozzarelli
- kilka pomidorów koktajlowych
- sos balsamiczny
Ciasto i sos przygotować zgodnie z przepisem, który znajdziecie tutaj.
Na pizzy ułożyć sos pomidorowy, startą mozzarellę oraz drobno starty parmezan.
Pomidorki i kulki mozzarelli przekroić na połówki.
Pizzę upiec w temp. 250°C (najlepiej na kamieniu do pieczenia pizzy).
Na gotowej pizzy ułożyć pomidory i mozzarellę.
Całość posypać rukolą i polać sosem balsamicznym.
TAk musi wspaniale smakować
Moja ulubiona 🙂 Naprawdę bardzo polecam!
Super musi smakować pizza z takimi dodatkami.