Pizza fresca

Pizza fresca

Przepyszna pizza na cienkim cieście, zapieczona tylko z sosem pomidorowym i serem. Wszystkie pozostałe dodatki są świeże, dodane już po upieczeniu. Całość polewam sosem balsamicznym.

Przepis na ciasto i sos pomidorowy znajdziecie tutaj

Dodatki:

  • parmezan
  • starta mozzarella
  • rukola
  • kilka małych kulek mozzarelli
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • sos balsamiczny

Ciasto i sos przygotować zgodnie z przepisem, który znajdziecie tutaj.

Na pizzy ułożyć sos pomidorowy, startą mozzarellę oraz drobno starty parmezan.

Pomidorki i kulki mozzarelli przekroić na połówki.

Pizzę upiec w temp. 250°C (najlepiej na kamieniu do pieczenia pizzy).

Na gotowej pizzy ułożyć pomidory i mozzarellę.

Całość posypać rukolą i polać sosem balsamicznym.

Pizza fresca 2

3 komentarze

  1. TAk musi wspaniale smakować

  2. Super musi smakować pizza z takimi dodatkami.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.