Kolejny przepis na proste curry 🙂 Tym razem w wersji z zieloną fasolką szparagową.
Składniki:
- 350 g mięsa z piersi kurczaka
- 250 g zielonej fasolki szparagowej (można użyć mrożonej)
- 3 czubate łyżeczki przyprawy curry
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku
- 1/2 łyżeczki soli
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- mały kawałek ostrej papryki
- 200 g ryżu
Kurczaka pokroić w dość drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej.
Kurczaka przełożyć na rozgrzany olej i dodać przyprawy (curry, cynamon, kmin rzymski, sól).
Smażyć przez kilkanaście minut, co jakiś czas mieszając.
Na patelnię dodać fasolkę.
Przesmażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Dodać drobno posiekaną papryczkę (ilość w zależności od upodobań do ostrego smaku).
Całość zalać mlekiem kokosowym.
Smażyć na średnim ogniu, aż sos lekko się zagęści.
Danie podawać z ryżem.
Całość posypać odrobiną drobno pokrojonej ostrej papryczki.