Tortilla zapiekana z pieczarkami, cebulą, serem i jajkiem na twardo. Do tego sos na bazie majonezu i szczypiorek. Pyszne, sycące śniadanie 🙂 Porcja jest dość duża, wystarczy na śniadanie dla dwóch osób. Chyba, że jesteście bardzo głodni 😉
Składniki:
- 1 tortilla pszenna (przepis znajdziecie tutaj)
- 2 średnie pieczarki
- 1 jajko na twardo
- 1/2 małej cebuli
- garść startego żółtego sera
- 1 łyżeczka majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- olej do smażenia
Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Cebulę posiekać w kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i usmażyć je na średnim ogniu. Na koniec smażenia dodać sól i pieprz i wymieszać.
Majonez wymieszać z musztardą. Tortillę posmarować z jednej strony przygotowanym sosem.
Na środku tortilli wzdłuż ułożyć pieczarki z cebulą. Dodać pokrojone w plastry jajko. Całość posypać serem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Tortillę złożyć tak jak składamy burrito lub zwinąć jak naleśnik. Zapiec w opiekaczu lub na patelni grillowej.