Tarta na kruchym cieście z pieczarkami, cebulą, kiełbasą i kukurydzą. Z dodatkiem koperku i natki pietruszki. Bardzo sycąca. Tartę piekłam w formie o średnicy 26 cm.
Ciasto: przepis znajdziecie tutaj
Farsz:
Ciasto przygotować zgodnie z podanym przepisem.
Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Kiedy się zeszkli, dorzucić pieczarki. Smażyć przez chwilę do lekkiego zbrązowienia.
Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem, topionym serem i posiekanym koperkiem. Kiełbasę pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami.
Na cieście ułożyć podsmażone pieczarki i cebulę, kiełbasę oraz kukurydzę. Całość zalać przygotowaną śmietaną i posypać serem. Piec ok. 10 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki.