Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki

Przepis na błyskawiczną surówkę do obiadu – z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki.

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 2 średnie marchewki
  • 1,5 jabłka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1,5 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli

Kapustę drobno pokroić. Jabłka i marchewki obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do kapusty.

W kubku wymieszać jogurt, musztardę, ocet, miód, sól i pieprz.

Surowkę zalać przygotowanym sosem. Przechowywać w lodówce.

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki 2

1 komentarz

  1. Klasyczna, pyszna suróweczka 🙂 Lubie takie 🙂

Dodaj komentarz