Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Najprostsza surówka do obiadu, szybka do zrobienia i z zaledwie kilku składników.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 140 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku

Kapustę drobno posiekać. Przełożyć do dużej miski.

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.  Dodać do kapusty.

W miseczce wymieszać jogurt, majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz.

Surówkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.