Surówka coleslaw

Coleslaw

Świetny dodatek do obiadów. Proporcje na sos są idealne, jedynie sól daję do smaku.

Składniki:

  • pół główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 małe cebule
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • pół szklanki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • 1,5 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki pieprzu

Cebulę dokładnie posiekać w drobną kostkę. Obrane marchewki i kapustę zetrzeć na tarce. Wszystko dokładnie wymieszać.

Cukier puder zmieszać z majonezem, musztardą, octem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Surówkę polać przygotowanym sosem, wymieszać i odstawić do lodówki.

Coleslaw 2

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.