Sałatka ziemniaczana do grilla

Sałatka ziemniaczana z dodatkiem ogórków kiszonych, rzodkiewek i koperku. Idealna do dań grillowych.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 jajka na twardo
  • 4 duże ogórki kiszone
  • 8 rzodkiewek
  • 1 mała czerwona cebula
  • pęczek koperku
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.

Przestudzić i obrać, a następnie pokroić w dość grubą kostkę.

Przełożyć do dużej miski.

Ogórki pokroić w drobną kostkę i odcisnąć ręką z soku.

Jajka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w drobną kostkę.

Rzodkiewki przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.

Koperek drobno posiekać.

Wszystkie pokrojone składniki dołożyć do ziemniaków.

W miseczce wymieszać majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz. Sałatkę zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.

Odstawić do lodówki (najlepsza jest po kilku godzinach).

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.