Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

Bardzo lubię sałatki z tuńczykiem. Ryba ma tak wyrazisty smak, że nie wymaga zbyt mocnego doprawiania. W tej wersji dodaję jajka, kukurydzę i cebulę. 

Polecam również sałatkę z tuńczykiem, z dodatkiem pomidorów i papryki. Przepis znajdziecie tutaj.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (170 g)
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowej
  • 2 jajka
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem.

Jajka i cebulę posiekać w drobną kostkę.

Tuńczyka wymieszać z jajkami, cebulą i kukurydzą. Dodać jogurt i majonez. Całość doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Podawać z ulubionym pieczywem.

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 2

Dodaj komentarz