Sałatka z młodej kapusty do obiadu

Sałatka z młodej kapusty do obiadu

Sałatka z młodej kapusty, papryki i kukurydzy będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu. 

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 papryka
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowej
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Kapustę pokroić dość drobno, zostawiając głąb.

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Paprykę pokroić w kostkę.

W misce wymieszać wszystkie warzywa (łącznie z kukurydzą). Posypać je solą i odstawić.

Przygotować sos. Jogurt wymieszać z octem, pieprzem, cukrem, musztardą i majonezem.

Sałatkę zalać sosem.

Dodać posiekany koperek.

Całość dokładnie wymieszać.

Sałatka z młodej kapusty do obiadu 2

Dodaj komentarz