Sałatka z gruszką i serem pleśniowym

Błyskawiczna sałatka z gruszką i serem pleśniowym. Podaję z sosem miodowo-musztardowym.

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g mieszanki sałat
  • 80 g sera z niebieską pleśnią
  • duża garść orzechów włoskich
  • 1 gruszka

Sos sałatkowy:

  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki miodu

Gruszkę pokroić w cienkie plastry.

Ser pokroić w grubszą kostkę.

Musztardę wymieszać z oleje i miodem.

Na talerzach wyłożyć sałatę i gruszkę.

Posypać kawałkami sera i orzechami.

Całość polać przygotowanym sosem.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.