Sałatka z gruszką i fetą

Sałatka z gruszką, fetą, burakiem i płatkami migdałowymi.

Składniki na 2 porcje:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 100 g fety
  • 1 ugotowany, obrany burak
  • garść płatków migdałowych
  • 1 gruszka

Sos sałatkowy:

  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki miodu

Sałatę porwać na mniejsze kawałki.

Buraka pokroić w kostkę, a gruszkę w cienkie plastry.

Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni, aż lekko zbrązowieją.

Musztardę wymieszać z oleje i miodem.

Na talerzach wyłożyć sałatę i gruszkę.

Posypać kawałkami buraków, pokruszoną fetą i płatkami migdałowymi.

Całość polać przygotowanym sosem.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*