Sałatka z fetą, żurawiną i migdałami

Sałatka z fetą, żurawiną i prażonymi migdałami. Całość polana jogurtowo-majonezowym sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 1 mała główka sałaty lodowej
  • 200 g fety
  • 1 szklanka suszonej żurawiny
  • 1 szklanka migdałów w płatkach
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 duży ząbek czosnku
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli

Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.

Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).

Do miski wyłożyć sałatę, a na nią fetę.

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.

Sałatę z fetą polać przygotowanym sosem.

Na całość wysypać żurawinę i podprażone migdały.

Dokładnie wymieszać przed podaniem.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*