Sałatka z burakiem i ricottą

Rukola z burakiem, ricottą, awokado i sosem miodowo-musztardowym.

Składniki na 2 porcje:

  • 50 g rukoli
  • 1 ugotowany burak
  • 50 g ricotty
  • 1/2 awokado
  • garść orzechów włoskich

Sos sałatkowy:

  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki miodu

Obranego, ugotowanego buraka pokroić w dość cienkie plastry.

Awokado pokroić w grubszą kostkę.

Na dwóch talerzach ułożyć rukolę, a na niej pokrojonego buraka i awokado.

Ricottę wyłożyć łyżeczką.

Całość posypać orzechami.

Musztardę wymieszać z olejem i miodem.

Sałatkę polać przygotowanym sosem.

4 komentarze

  1. Brzmi zdrowo i smacznie. Na pewno ją zrobię

  2. Warto spróbowac. Takie sałatki zawsze chętnie zajadamyw domu

  3. Cudowne połączenie smaków, które uwielbiam!

  4. Nie robiłam jeszcze takiej. Będzie mi smakować

Skomentuj Judyta Anuluj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.