Rukola z burakiem, ricottą, awokado i sosem miodowo-musztardowym.
Składniki na 2 porcje:
- 50 g rukoli
- 1 ugotowany burak
- 50 g ricotty
- 1/2 awokado
- garść orzechów włoskich
Sos sałatkowy:
- 2 łyżeczki musztardy
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki miodu
Obranego, ugotowanego buraka pokroić w dość cienkie plastry.
Awokado pokroić w grubszą kostkę.
Na dwóch talerzach ułożyć rukolę, a na niej pokrojonego buraka i awokado.
Ricottę wyłożyć łyżeczką.
Całość posypać orzechami.
Musztardę wymieszać z olejem i miodem.
Sałatkę polać przygotowanym sosem.
Brzmi zdrowo i smacznie. Na pewno ją zrobię
Warto spróbowac. Takie sałatki zawsze chętnie zajadamyw domu
Cudowne połączenie smaków, które uwielbiam!
Nie robiłam jeszcze takiej. Będzie mi smakować