Sałatka z burakiem i ricottą

Rukola z burakiem, ricottą, awokado i sosem miodowo-musztardowym.

Składniki na 2 porcje:

  • 50 g rukoli
  • 1 ugotowany burak
  • 50 g ricotty
  • 1/2 awokado
  • garść orzechów włoskich

Sos sałatkowy:

  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki miodu

Obranego, ugotowanego buraka pokroić w dość cienkie plastry.

Awokado pokroić w grubszą kostkę.

Na dwóch talerzach ułożyć rukolę, a na niej pokrojonego buraka i awokado.

Ricottę wyłożyć łyżeczką.

Całość posypać orzechami.

Musztardę wymieszać z olejem i miodem.

Sałatkę polać przygotowanym sosem.

3 komentarze

  1. Warto spróbowac. Takie sałatki zawsze chętnie zajadamyw domu

  2. Cudowne połączenie smaków, które uwielbiam!

  3. Nie robiłam jeszcze takiej. Będzie mi smakować

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*