Sałatka wieniec z mozzarellą i pomarańczą

Efektowny sposób na podanie sałatki – w formie wieńca ułożonego na talerzu. Proste, świeże składniki i aksamitny sos majonezowo-miodowo-musztardowy.

Składniki:

  • ½ awokado
  • 80 g mieszanki sałat
  • kilka małych kulek mozzarelli
  • kilka orzechów pekan
  • ½ pomarańczy
  • kilka malin

Składniki:

  • 1 czubata łyżeczka majonezu
  • ½ łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżeczka miodu

Sałatę wyłożyć na duży talerz formując wieniec. 

Awokado i pomarańczę pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokroić na połówki.

Majonez wymieszać z musztardą i miodem.

Na sałacie ułożyć awokado i polać sosem.

Następnie ułożyć równomiernie pomarańczę, mozzarellę, orzechy i maliny.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.