Efektowny sposób na podanie sałatki – w formie wieńca ułożonego na talerzu. Proste, świeże składniki i aksamitny sos majonezowo-miodowo-musztardowy.
Składniki:
- ½ awokado
- 80 g mieszanki sałat
- kilka małych kulek mozzarelli
- kilka orzechów pekan
- ½ pomarańczy
- kilka malin
Składniki:
- 1 czubata łyżeczka majonezu
- ½ łyżeczki musztardy dijon
- 1 łyżeczka miodu
Sałatę wyłożyć na duży talerz formując wieniec.
Awokado i pomarańczę pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokroić na połówki.
Majonez wymieszać z musztardą i miodem.
Na sałacie ułożyć awokado i polać sosem.
Następnie ułożyć równomiernie pomarańczę, mozzarellę, orzechy i maliny.