Ryż z bakłażanem

Ryż z bakłażanem

Ryż z bakłażanem, pieczarkami i kukurydzą. Całość posypana fetą. Pomysł na bardzo szybki obiad dla 3-4 osób.

Składniki:

  • 1 średni bakłażan
  • 250 g pieczarek
  • 3/4 szklanki kukurydzy z puszki
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka oleju
  • 3 gałązki koperku
  • 100 g sera feta
  • 2 torebki ryżu + sól do posolenia wody

Bakłażana, pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć bakłażana z solą. Dodać pieczarki, cebulę i pieprz. Dokładnie wymieszać i smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać posiekany koperek i kukurydzę. Zamieszać i po chwili zdjąć z patelni.

Podawać z ugotowanym ryżem. Posypać pokruszoną fetą.

Ryż z bakłażanem 2

Dodaj komentarz