Quesadilla z jajecznicą

Quesadilla z jajecznicą

Jajecznica z pomidorami zapiekana z wędliną i serem w pszennej tortilli. Sposób na urozmaicenie klasycznej jajecznicy.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 tortilla (można wykonać samodzielnie – przepis tutaj)
  • 1/2 średniego pomidora
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łyżeczka masła
  • kilka plastrów ulubionej wędliny
  • 2 plastry łagodnego, żółtego sera
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło.

Cebulę przełożyć na rozgrzane masło. Zeszklić i dodać pomidora. Smażyć przez chwilę, aż z pomidora odparuje nadmiar wody.

Dodać jajka. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć, co jakiś czas mieszając, do czasu, aż jajecznica się zetnie.

Na tortilli ułożyć na jednej połowie kawałki wędliny, ser oraz wyłożyć jajecznicę. Tortillę złożyć na pół. Zapiec w opiekaczu lub z dwóch stron na patelni.

Quesadilla z jajecznicą 2

2 komentarze

  1. Super pomysł, żeby zwykła jajecznica była niezwykła 🙂

  2. Z jajecznica jeszcze nie jadłam 🙂 Fajny pomysł 🙂

Skomentuj Ania Anuluj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.