Delikatne placki z mascarpone. Masa na placki jest bardzo gęsta, ale po przełożeniu na rozgrzaną patelnię rozlewa się i można ją wtedy lekko rozpłaszczyć, aby uformować w kształt cienkiego placka.
Z przepisu wychodzi ok. 20 małych placków.
Składniki:
- 250 g mascarpone
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 8 czubatych łyżek mąki pszennej
- 1 łyżeczka miodu
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Mascarpone zmiksować z mąką, mlekiem, jajkiem i miodem. Masa będzie bardzo gęsta.
Na patelni rozgrzać olej.
Placki nakładać łyżką na rozgrzany olej. Po chwili lekko rozpłaszczyć je łyżką lub szpatułką.
Smażyć z dwóch stron.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
ale pychotka 🙂
muszą być bardzo wilgotne 🙂 yumi 🙂
MUSZA być pycha