Placki twarogowe

Pyszne placki z dużą zawartością twarogu. Idealne na śniadanie. Najlepsze ze świeżymi owocami, domowym dżemem czy powidłami. Bardzo łatwe do wykonania.

Składniki:

  • 500 g sera twarogowego jak do sernika (trzykrotnie zmielonego lub gotowego twarogu do serników)
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/3 szklanki mleka

Jajka utrzeć mikserem z miodem na jasną masę.

Dodać mleko, mąkę i twaróg i miksować do połączenia się składników.

Jeśli ciasto jest bardzo gęste, można dodać trochę więcej mleka.

Smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej patelni (bez tłuszczu).

Placki smażą się dość szybko, dlatego trzeba uważać, żeby ich nie przypalić.

Z przepisu wychodzi około 20 dość małych placków.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.