Placki twarogowe z bananami

Placki twarogowo-bananowe

Placki z dużą zawartością twarogu. Bardzo aromatyczne, bo z dodatkiem bananów i aromatu waniliowego.

Placki są dość delikatne i miękkie. Nie są chrupiące.

Z przepisu uzyskacie 20 placków średniej wielkości.

Składniki:

  • 400 g sera twarogowego półtłustego
  • 3 dojrzałe banany średniej wielkości
  • 5 czubatych łyżek mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • olej do smażenia

Twaróg rozdrobnić widelcem.

Banany obrać i rozgnieść widelcem.

W misce zmiksować banany, twaróg, jajka, mleko, mąkę, miód i aromat waniliowy.

Placki twarogowo-bananowe 3

Na patelni rozgrzać olej.

Placki nakładać chochlą na rozgrzany olej.

Smażyć z dwóch stron do lekkiego zbrązowienia.

Po chwili na patelni delikatnie podważyć je łyżką przed przekręceniem tak, aby nie przywarły do patelni.

Trzeba uważać, bo smażą się dość szybko.

Można podawać z dżemem czy ulubionymi owocami, ale dobrze smakują też same.

Placki twarogowo-bananowe 2

Jeden komentarz

  1. Nie warte uwagi. Noc nie wychodzi z tego…

Skomentuj Klaudia Anuluj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.