Pieczona kukurydza

Kukurydza z piekarnika z masłem czosnkowo-paprykowym.

Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link).

MIEJSCE 13 – Kukurydza

Pozostałe potrawy znajdziecie tutaj: 20 najlepszych potraw świata

Składniki:

  • 2 kolby kukurydzy
  • 1,5 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • duża szczypta soli

Masło rozpuścić i wymieszać z solą, czosnkiem i papryką.

Kukurydzę umieścić w żaroodpornym naczyniu i polać z dwóch stron przygotowanym masłem.

Piec 20 minut w temp. 180°C.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.