Pasta do chleba z wędzonego dorsza i jajek, z dodatkiem parmezanu i szczypiorku.
Składniki:
- 150 g mięsa z wędzonego dorsza
- 2 jajka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki drobno startego parmezanu
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- odrobina płatków chili do posypania
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek.
Dorsza i jajka rozdrobnić widelcem w misce.
Dodać posiekany szczypiorek, parmezan, śmietanę, majonez i musztardę.
Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Pastę po ułożeniu na pieczywie, posypać odrobiną świeżo zmielonych płatków chili.
Na taką pastę miałabym ochotę 🙂