Pasta z wędzonego dorsza

Pasta z wędzonego dorsza

Pasta do chleba z wędzonego dorsza i jajek, z dodatkiem parmezanu i szczypiorku.

Składniki:

  • 150 g mięsa z wędzonego dorsza
  • 2 jajka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki drobno startego parmezanu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • odrobina płatków chili do posypania

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek.

Dorsza i jajka rozdrobnić widelcem w misce.

Dodać posiekany szczypiorek, parmezan, śmietanę, majonez i musztardę.

Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Pastę po ułożeniu na pieczywie, posypać odrobiną świeżo zmielonych płatków chili.

Pasta z wędzonego dorsza 2

Jeden komentarz

  1. Na taką pastę miałabym ochotę 🙂

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.