Cienkie omlety z farszem z suszonych pomidorów, fety i mieszanki sałat. Świetnie nadają się na śniadanie, ale mogą również stanowić propozycję lekkiego lunchu czy obiadu.
Składniki na 4 omlety o średnicy 20 cm:
Farsz:
Jajka energicznie wymieszać widelcem z wodą i solą. Dodać zioła prowansalskie i parmezan i całość dokładnie wymieszać. Patelnię nagrzać i wysmarować masłem przy pomocy pędzelka (użyć tylko odrobiny masła).
Masę jajeczną wylewać na patelnię. Poczekać, aż zetną się z jednej strony i przekręcić przy pomocy szpatułki. Lepiej używać nieco mniejszej patelni, żeby nie było problemów z przekręcaniem. Z podanych składników usmażyłam 4 omlety o średnicy 20 cm.
Fetę i pomidory pokroić w kostkę. Na każdy omlet położyć garść sałaty, fetę i pomidory. Zawinąć i pokroić w poprzek na mniejsze kawałki.