Najprostsza pasta jajeczna

pasta-jajeczna-2

Pasta z zaledwie kilku składników. Prosty i smaczny pomysł na urozmaicenie kanapek 😉 To moja ulubiona pasta jajeczna. 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 150 g żółtego sera typu gouda
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • pęczek szczypiorku

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub dokładnie ugnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

W misce wymieszać rozgniecione jajka, starty ser, sól, pieprz, drobno posiekany szczypiorek i majonez. Pastę przechowywać w lodówce.

pasta-jajeczna-3

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.