Kotlety z makaronu

Kotlety z makaronu 2

Chyba każdemu czasem zdarza się ugotować za dużo makaronu do zupy. Przedstawiam prosty sposób na jego wykorzystanie.

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanego, cienkiego makaronu np. nitek
  • 250 g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • olej do smażenia

Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić cebulę. Następnie dodać pieczarki i usmażyć je na średnim ogniu.

Szczypiorek drobno posiekać.

W misce wymieszać ugotowany makaron, cebulę, pieczarki, szczypiorek, jajka i parmezan. Doprawić solą i pieprzem.

Masę wykładać łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia.

Po usmażeniu, wyłożyć na papierowe ręczniki w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

Kotlety z makaronu

3 komentarze

  1. Bardzo się ucieszyłam ,że z makaronu można zrobić kotlety wyglądają pysznie na pewno je zrobię dziękuję dobranoc pozdrawiam

  2. Nigdy takich nie widziałam, ale wyglądają bardzo zachęcająco 🙂

  3. Pierwszy raz widzę kotlety z makaronu, ale wyglądają świetnie 🙂 Na pewno spróbuję! 🙂

Dodaj komentarz