Chyba każdemu czasem zdarza się ugotować za dużo makaronu do zupy. Przedstawiam prosty sposób na jego wykorzystanie.
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanego, cienkiego makaronu np. nitek
- 250 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 szklanki tartego parmezanu
- 2 jajka
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- olej do smażenia
Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić cebulę. Następnie dodać pieczarki i usmażyć je na średnim ogniu.
Szczypiorek drobno posiekać.
W misce wymieszać ugotowany makaron, cebulę, pieczarki, szczypiorek, jajka i parmezan. Doprawić solą i pieprzem.
Masę wykładać łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia.
Po usmażeniu, wyłożyć na papierowe ręczniki w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Genialne! Czegoś takiego jeszcze nie widziałam, chętnie wykorzystam przepis :))
Bardzo się ucieszyłam ,że z makaronu można zrobić kotlety wyglądają pysznie na pewno je zrobię dziękuję dobranoc pozdrawiam
Nigdy takich nie widziałam, ale wyglądają bardzo zachęcająco 🙂
Pierwszy raz widzę kotlety z makaronu, ale wyglądają świetnie 🙂 Na pewno spróbuję! 🙂