Konfitura z czerwonej cebuli

Konfiturę z czerwonej cebuli można używać jako dodatek do kanapek lub mięs.

Składniki:

  • 2 duże czerwone cebule
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka masła
  • 1,5 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Cebulę przekroić na pół i pokroić dość cienko w piórka.

Podsmażyć w garnku na rozgrzanym na patelni oleju z masłem, aż wyraźnie zmięknie.

Następnie dodać ocet, cukier, tymianek, sól i pieprz i dokładnie wymieszać.

Smażyć na małym ogniu przez ok. 30 minut, aż zgęstnieje.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.