Proste bułki z babki jajowatej, jajek i serka.
Składniki:
- 50 g łupin babki jajowatej
- 200 g serka typu Philadelphia (ponad 20 g zawartości tłuszczu/100 g)
- 1/2 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- garść ziaren słonecznika
- 2 jajka
Wszystkie składniki poza ziarnami słonecznika dokładnie wymieszać mikserem w misce.
Dodać słonecznika i całość wymieszać łyżką.
Odstawić na ok. 10 minut, aż masa wyraźnie zgęstnieje.
Piekarnik nagrzać do 200°C.
Masę podzielić na 5 równych części i uformować z nich ręką małe bułeczki.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 40 minut.
Po upieczeniu zostawić w piekarniku na ok. 30 minut do przestudzenia.
Źródło: https://www.wegeprzepis.pl/
wspaniały przepis
Great recipe
Bułki z babki jajowatej to dla mnie nowość. Jestem ciekawa jak smakują. 😉
Super przepis. Z chęcią takie zrobię.