Jajecznica z pomidorami i kolendrą

Jajecznica z pomidorami i kolendrą

Przepyszne urozmaicenie klasycznej jajecznicy. Jeśli do jajek dodacie odrobinę kminu rzymskiego, pasty tahini, a całość posypiecie kolendrą i podacie z ulubionym flatbread, uzyskacie znakomite śniadanie w stylu indyjskim 😉

1 porcja:

  • 1 duży pomidor
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki suszonego kminu rzymskiego (kuminu)
  • 1/3 łyżeczki pasty tahini
  • 1 łyżeczka masła
  • szczypta soli
  • garść liści kolendry
  • do podania: ulubiony flatbread z patelni

Pomidora pokroić w kostkę.

Na patelni rozpuścić masło z pastą tahini. Dodać kumin i przesmażyć przez chwilkę.

Dodać pomidora i smażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.

Na patelnię wbić jajka, dodać sól, kilka liści kolendry i smażyć do momentu ścięcia jajek.

Po przygotowaniu całość posypać dodatkowo liśćmi kolendry.

Jajecznica z pomidorami i kolendrą 2

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.