Przepyszne urozmaicenie klasycznej jajecznicy. Jeśli do jajek dodacie odrobinę kminu rzymskiego, pasty tahini, a całość posypiecie kolendrą i podacie z ulubionym flatbread, uzyskacie znakomite śniadanie w stylu indyjskim 😉
1 porcja:
- 1 duży pomidor
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki suszonego kminu rzymskiego (kuminu)
- 1/3 łyżeczki pasty tahini
- 1 łyżeczka masła
- szczypta soli
- garść liści kolendry
- do podania: ulubiony flatbread z patelni
Pomidora pokroić w kostkę.
Na patelni rozpuścić masło z pastą tahini. Dodać kumin i przesmażyć przez chwilkę.
Dodać pomidora i smażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Na patelnię wbić jajka, dodać sól, kilka liści kolendry i smażyć do momentu ścięcia jajek.
Po przygotowaniu całość posypać dodatkowo liśćmi kolendry.