Jabłkowa kokosanka

Jabłko

Jabłko zapiekane z kokosanką. Bardzo prosty i szybki do wykonania deser.

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 250 ml śmietany 12%
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 laska wanilii
  • 3 szklanki wiórków kokosowych

Śmietanę gotować z cukrem i laską waniliową do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru. Wyjąć wanilię. Dodać wiórki kokosowe i gotować jeszcze przez kilka minut mieszając.

Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne oraz częściowo miąższ (żeby zrobić miejsce dla nadzienia). Owoce wypełnić masą kokosową.

Piec w temperaturze 180°C do zarumienienia się wierzchu (około 15 minut).

Jabłko 2

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.