Boże Narodzenie Barszcz czerwony na zakwasie Drożdżówki z makiem Grzyby marynowane Gwiazda makowa Kapusta wigilijna Karp cytrynowo-ziołowy Kluski z makiem Kruche ciasto z makiem i wiśniami Lebkuchen (niemieckie pierniczki) Makowiec Miodownik (Stefanka) Paszteciki w makaronie cannelloni Paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki z mięsem rosołowym Pasztet jajeczno-pieczarkowy Pierniczki alpejskie Pierniczki bakaliowe Piernik staropolski (długodojrzewający) Pierogi z kapustą i grzybami Rogaliki z makiem Sernik czekoladowo-kajmakowy Sernik krakowski Sernik na spodzie makowym Sernik z białą czekoladą i polewą chałwową Sernik z białą czekoladą i polewą kajmakową Sernik z białą czekoladą i żurawiną Sernik z nutą orzechową Sernik z orzechami Sernikobrownie pomarańczowe Śledzie w sosie śmietanowym Szwedzkie pierniczki (Pepparkakor) Zakwas z buraków