Dyniowe ciasteczka owsiane

Ciastka owsiane z dynią

Dyniowe ciasteczka owsiane – przepięknie pachną, są mięciutkie i bardzo aromatyczne. Z przepisu uzyskacie 15 średniej wielkości ciastek.

Składniki:

100 g puree dyniowego
100 g płatków owsianych
50 g mąki pszennej
2 czubate łyżki miodu
1 jajko
3 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki cynamonu
skórka z 1 cytryny
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Płatki owsiane wymieszać z mąką, cynamonem i proszkiem do pieczenia.

Olej kokosowy rozpuścić.

Do suchych składników dodać jajko, miód, rozpuszczony olej, ekstrakt waniliowy, puree z dyni i startą skórkę z cytryny.

Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.

Masę wykładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie uklepać łyżką.

Na jedno ciastko używałam 1 czubatą łyżeczkę masy.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 170°C (grzanie góra – dół).

Ciastka owsiane z dynią 2

Źródło: Ciasteczka owsiane

6 komentarzy

  1. Ale piękny mają kolor, muszą być pyszne 🙂 Pozdrawiamy!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*