Domowa czekolada z dodatkiem ulubionych bakalii.
Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link).
MIEJSCE 3 – Czekolada
Pozostałe potrawy znajdziecie tutaj: 20 najlepszych potraw świata
Składniki na 5 cienkich tabliczek:
- 200 g nierafinowanego masła kakaowego
- 1 szklanka ciemnego kakao
- 1/2 szklanki syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstaktu waniliowego
- ulubione dodatki (orzechy, migdały, pistacje, suszona żurawina, płatki kokosowe itp.)
Masło rozpuścić w garnuszku w kąpieli wodnej.
Następnie wymieszać dokładnie łyżką z kakao, ekstraktem z wanilii i syropem klonowym.
Masę czekoladową przelać do silikonowych foremek na czekoladę lub plastikowych pojemników.
Na wierzchu posypać ulubionymi dodatkami.
Wstawić pod przykryciem na kilka godzin do lodówki.
Inspiracja: http://www.mniumniu.com/
Świetnie wygląda. Z chęcią bym ją spróbowała