Domowa czekolada

Domowa czekolada z dodatkiem ulubionych bakalii.

Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link).

MIEJSCE 3 – Czekolada

Pozostałe potrawy znajdziecie tutaj: 20 najlepszych potraw świata

Składniki na 5 cienkich tabliczek:

  • 200 g nierafinowanego masła kakaowego
  • 1 szklanka ciemnego kakao
  • 1/2 szklanki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstaktu waniliowego
  • ulubione dodatki (orzechy, migdały, pistacje, suszona żurawina, płatki kokosowe itp.)

Masło rozpuścić w garnuszku w kąpieli wodnej.

Następnie wymieszać dokładnie łyżką z kakao, ekstraktem z wanilii i syropem klonowym.

Masę czekoladową przelać do silikonowych foremek na czekoladę lub plastikowych pojemników.

Na wierzchu posypać ulubionymi dodatkami.

Wstawić pod przykryciem na kilka godzin do lodówki.

Inspiracja: http://www.mniumniu.com/

Jeden komentarz

  1. Świetnie wygląda. Z chęcią bym ją spróbowała

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*