Ciastka owsiano-bananowe

Ciastka owsiano-bananowe

Szybkie do wykonania. Bez dodatku cukru i mąki. Chrupkości nadają im ziarna słonecznika i migdały. Ciastka są słodkie dzięki bananom i żurawinie. Samo zdrowie 🙂 Z przepisu wychodzi 14 średniej wielkości ciastek.

Składniki:

  • 100 g płatków owsianych
  • 2 dojrzałe banany
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 50 g migdałów
  • 2 łyżki ziaren słonecznika

Banany zblendować do uzyskania gładkiej masy. Żurawinę i migdały posiekać i wymieszać z bananami, płatkami owsianymi oraz ziarnami słonecznika.

Masę nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po nałożeniu każdą kulkę rozpłaszczyć. Piec ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Ciastka powinny być lekko brązowe.

Dodaj komentarz