Babeczki z sera twarogowego i płatków owsianych. Można je jeść zarówno na słodko (np. z dodatkiem ulubionych owoców) jak i wytrawnie (np. z serkiem twarogowym i ziołami).
Z przepisu wychodzi 9 babeczek pieczonych w formie na muffiny.
Składniki:
- 250 g sera twarogowego półtłustego
- 1 jajko
- 6 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
- 10 łyżek mleka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- olej do wysmarowania formy
Płatki zalać mlekiem i jogurtem, wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie wymieszać je mikserem z serem i jajkiem.
Masę przełożyć do formy na muffiny wysmarowanej olejem. Każde zagłębienie wypełniamy do pełnej wysokości. Babeczki nie rosną w trakcie pieczenia.
Piec ok. 25 minut w temperaturze 180°C.
Wyjąć z formy dopiero po ostygnięciu.
Świetny przepis. Super, że babeczki można jeść „na słodko” i „na słono” :), Pycha!!!
Te babeczki wyglądają fantastycznie 🙂 Pychota 🙂