Czekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe.
Ciasto na muffinki:
Krem i owoce:
Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Do masy dodać jogurt, ekstrakt z wanilii i zamieszać. Na koniec zmiksować dokładnie z sypkimi składnikami (mąką, proszkiem do pieczenia i kakao).
Formę do wypieku muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać łyżką . Porcja wystarcza do wypieku 12 babeczek. Piec w temperaturze 180ºC około 30 minut.
Muffinki wystudzić i przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Następnie dodać śmietanę i miksować do uzyskania puszystej konsystencji.
Na wystudzone babeczki wyłożyć krem i pokrojone owoce.